Події

❤️‍Впровадження безбар’єрності у столиці У Києві пройшов перший проєктний се…

❤️‍????Впровадження безбар’єрності у столиці

????У Києві пройшов перший проєктний семінар “Впровадження безбар’єрності та доступності у м. Києві: перспективи та виклики на ІІ півріччя 2024 року

Структурні підрозділи представили результати та плани для координації дій на ІІ півріччя 2024 року.

Мета Києва – створити міське середовище, де кожному жителю буде комфортно.

????Сфера охорони здоров’я

▫️У медичних закладах облаштовують пандуси, відкриті рецепції та інклюзивні зали очікування, санітарні кімнати, ліфти, переобладнують дверні отвори.

▫️Цьогоріч за кошти місцевого бюджету планується капітально відремонтувати окремі медзаклади з дотриманням вимог безбар’єрності.

????Соціально-реабілітаційні заклади


▫️У 47 муніципальних реабілітаційних закладах наразі проводять моніторинг фізичної, інформаційної та цифрової доступності.

▫️Для зручності людей в установах використовують мнемосхеми, адаптовані, зокрема, для людей із порушеннями зору.

▫️Протягом року заплановано забезпечити фізичну доступність до їхніх будівель та укриттів.

????Флагманським проєктом у соціальній сфері в напрямі безбар’єрності стане Центр комплексної підтримки учасників бойових дій “Київ Мілітарі Хаб”. Цьогоріч тут проведуть ремонт і реконструкцію приміщення з урахуванням принципів безбар’єрності.

????Облаштування парків і зелених зон

▫️У 2024 році Київ реконструюватиме зелені зони із забезпеченням усіх вимог безбар’єрності. Першочергово – об’єкти біля медичних закладів.

▫️Об’єкти для майданчиків – вуличні меблі, ігрове обладнання, спортивне знаряддя тощо – обиратимуть і встановлюватимуть із урахуванням безпечності та дружності до людини і навколишнього середовища.

▫️Фахівці та консультанти ультрасучасного центру реабілітації і протезування для постраждалих від війни Superhumans братимуть участь у всіх етапах реконструкцій парків і скверів.

????Цифровізація

▫️Розробляється карта доступності – онлайн-ресурс, що надаватиме інформацію про різні об’єкти інфраструктури, зокрема соціальні.

▫️У застосунку Київ Цифровий працюють над дизайном головного екрана з функціями доступності та контрастності. У планах на 2024 рік також застосування VoiceOver на оновлених сервісах та екранах мобільного застосунку.

????Житловий фонд

◻️У 2024 році заплановане облаштування пандусів, підйомників і переобладнання вхідних груп у більше ніж 400 багатоквартирних житлових будинках. Насамперед у тих, де мешкають люди з інвалідністю.

◻️Наразі в кожному районі столиці формуються адресні переліки таких об’єктів. Якщо будинок потребує облаштування пандусом або іншим засобом безбар’єрності, звертайтеся до відповідної РДА. Контакти – за посиланням.

????Організація дорожнього руху

▫️Схеми організації дорожнього руху проєктують з урахуванням доступності вуличної інфраструктури для кожної людини незалежно від рівня її мобільності.

▫️На пішохідних переходах понижують бордюри, облаштовують тактильну плитку, встановлюють пристрої звукового супроводу, підземні переходи дублюють наземними.

▫️У 2024 році планують облаштування “віденських” зупинок, покриття яких підняте над проїжджою частиною, та мнемосхем, що відображають схему переходу на світлофорних об’єктах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × four =

Back to top button