Україна

Оголошено вирок командиру ЗС РФ, що наказав стріляти в цивільних у Харкові


Оголошено вирок командиру ЗС РФ, що наказав стріляти в цивільних у Харкові

Російський воєнний злочинець віддав підлеглим наказ стріляти по цивільним авто на кільцевій дорозі міста.

Російського командира, який в перший день вторгнення наказав стріляти по цивільним авто на кільцевій дорозі Харкова, засуджено до довічного увʼязнення.

“Суд визнав російського військового винним у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України). Йому призначено покарання у виді довічного позбавлення волі”, – йдеться в повідомленні

Заступник командира з військово-політичної роботи 25-ої окремої мотострілецької бригади 6-ої загальновійськової армії Західного військового округу ЗС РФ спільно з іншими військовослужбовцями прибув до Бєлгородської області рф, де йому повідомили про підготовку повномасштабного військового вторгнення в Україну. Перед цим його було призначено командиром батальйонно-тактичної групи (БТГр).

“Після вторгнення на територію України окупанти прибули до кільцевої дороги Харкова. Вранці 24 лютого цивільним особам, які їхали на автівках цією дорогою, військові ЗС РФ наказали розвернутися та залишити це місце. Люди почали висловлювати своє невдоволення та просили надати їм можливість проїхати цим шляхом для виїзду в безпечну місцевість. Проте російський командир надав наказ прицільно стріляти по автомобілях з цивільними.

Деякі російські військові відмовились виконувати злочинний наказ, попросили людей залишити автівки та вийти. 51-річна мати з 29-річною донькою зупинились, військовослужбовці ЗС РФ допомогли їм сховатись, проте їх побачили інші російські військові, які були готові виконувати злочинний наказ свого командира. Вони почали стріляти по своїх та жінках. Внаслідок цього один військовий РФ та мати загинули, а доньці вдалось врятувати своє життя”, – йдеться в повідомленні.

Серед поранених були 48-річний чоловік та 61-річна жінка, по їхніх автомобілях теж стріляли російські військові за наказом командира. 

Як ми вже писали, прокуратура Німеччини встановила росіян, причетних до обстрілів Гостомеля.

“Це була дорога жаху”. 3 історії евакуації з передмістя Києва

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button