Події

Віталій Кличко: Відкрили разом з мером Брюсселя Філіпом Клозом Київський інвес…

Віталій Кличко: Відкрили разом з мером Брюсселя Філіпом Клозом Київський інвестиційний форум, який другий рік поспіль відбувається в Брюсселі

Форум присвячений повоєнному відновленню та інноваційному розвитку української столиці.

Створити платформу європейських міст для допомоги Києву торік запропонував мер Брюсселя. До неї приєдналися 15 європейських міст. Іще кілька доєднаються сьогодні. Також Київ та Брюссель підпишуть угоду про побратимство міст. 

Вся увага міської влади Києва зосереджена, насамперед, на утриманні й забезпеченні роботи критичної інфраструктури, наданні необхідних сервісів мешканцям міста, забезпеченні обороноздатності Києва та організації допомоги Збройним Силам. На відбудові пошкоджених чи зруйнованих ворогом житлових будинків, соціальної та транспортної інфраструктури.

Щоб Києву вийти на довоєнні соціально-економічні показники, знадобиться кілька років. За умови, що не погіршиться безпекова ситуація в столиці та економічна ситуація в країні.

Разом з тим, в умовах і викликах війни столичні підприємці та промисловці продовжують працювати, сплачувати податки, забезпечувати робочі місця.

За 7 місяців 2023, порівняно з аналогічним періодом минулого року, відбувається деяке пожвавлення бізнесу, який виявився гнучким, відповідальним та зміг адаптуватися до роботи в нинішніх реаліях. Наразі в Києві, серед інших суб’єктів бізнесу, зареєстровані зокрема 12 бізнес-інкубаторів, 38 технопарків, майже 2 тис. інвестиційних фондів і компаній, понад 550 інноваційних фондів і компаній.
Київ в умовах воєнного стану підтримує підприємців, надає пільги від міста, знизив ставки місцевих податків та зборів.

Київський інвестиційний форум зібрав понад 500 учасників – представників європейських інституцій, уряду Бельгії, європейських муніципалітетів, міжнародних інвестиційних фондів та фінансових організацій. А також послів та представників дипломатичних місій 36 іноземних держав, акредитованих у Королівстві Бельгія.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн долучилась до Форуму онлайн-виступом.

Back to top button