Події

В Одесі викрито ворожу інформаторку, яка передавала дані про розташування укра…

В Одесі викрито ворожу інформаторку, яка передавала дані про розташування української армії, систем ППО та інших військових об’єктів

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру одеситці у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, підозрювана, маючи антиукраїнську позицію, свідомо та добровільно вирішила сприяти ворогу. Через один із месенджерів вона встановила контакт з оперативним співробітником фсб рф та погодилася на співпрацю, обіцяючи за гроші передавати інформацію про українських військових.

На замовлення російського куратора вона збирала інформацію про місця розташування військових частин, особового складу мобільних вогневих груп і підрозділів Повітряних сил ЗСУ в Одесі.

Зібрані дані інформаторка надсилала через месенджер Telegram разом із позначками на скріншотах Google Maps. Загалом у такий спосіб жінка встигла передати дані про щонайменше 10 об’єктів.

При цьому підозрювана усвідомлювала, що надану нею інформацію ворог може використати для нанесення ракетних ударів по цих об’єктам.

Під час обшуків у жінки вилучено мобільний телефон із доказами співпраці з кадровим співробітником одного з управлінь департаменту оперативної інформації фсб рф.

Наразі за клопотанням прокуратури їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування – Управління СБУ в Одеській області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 × 1 =

Back to top button