Події

Ухилення від сплати 120 млн грн податків: на Черкащині співробітники відомого за…

Ухилення від сплати 120 млн грн податків: на Черкащині співробітники відомого заводу з виробництва алкоголю перешкоджають БЕБ проводити обшуки

Детективи БЕБ наразі проводять обшуки в кількох регіонах України. На складах у Черкаській області співробітники заводу за вказівкою керівництва перекрили доступ детективів до складських приміщень та заявляють про намір організувати мітинг.

➡️Слідством встановлено, що власник заводу з виробництва алкоголю також володіє компанією з його продажу. Службові особи цих компаній впродовж 2021-2023 років організували схему ухилення від сплати податків.

Зокрема, компанія з продажу алкоголю закуповувала не лише алкоголь «власних» брендів, а й продукцію інших виробників. Надалі, за документами, цей алкоголь реалізовувався пов’язаній компанії-виробнику. Він, нібито, зберігав його на складах. Орієнтовна вартість таких залишків складає 1 млрд грн.

➡️Однак, за результатами вже проведених оглядів у складських приміщеннях, ці товарні залишки відсутні. Це свідчить про несплату ПДВ, податку на прибуток та акцизного податку.

❗️Орієнтовний обсяг збитків завданих державному бюджету впродовж трьох років складає понад 120 млн грн.

Окрім відсутності задекларованих залишків, на кількох складах у Черкаській області виявлена продукція невідомого походження. Співробітники складу відмовляються надати слідчим документи, які б підтверджували її придбання у законний спосіб. Відповідно до ухвали суду, детективи мають провести вилучення цієї продукції. Однак доступ до складів перекрито вантажівками.

❗️БЕБ закликає всіх учасників процесу дотримуватися норм чинного законодавства та захищати свої законні інтереси в юридичній площині.

FB | TW | INSTA | YOUTUBE

Back to top button