Події

У Рівному викрили схему ухилення від мобілізації через МСЕК – проведено 50 обшу…

У Рівному викрили схему ухилення від мобілізації через МСЕК – проведено 50 обшуків, вилучено 14,5 млн грн у різних валютах

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури трьом жителькам Рівненського району повідомлено про підозру у зловживанні впливом (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, підозрювані налагодили схему ухилення від мобілізації. Через знайомих лікарів різних медичних закладів Рівного вони оформляли фіктивну документацію, яку потім подавали на розгляд МСЕК для отримання групи інвалідності. У подальшому ці документи давали можливість безперешкодного виїзду за кордон.

Вартість такого пакету послуг складала 16700 доларів США.

Одну з учасниць схеми затримали після одержання довідки МСЕК та передачі 5300 доларів США. Це була остання частина оплати, 11400 доларів США підозрювані отримали раніше.

Правоохоронці провели майже пів сотні обшуків у фігуранток провадження та працівників медзакладів Рівного. Під час слідчих дій вилучено медичну документацію та 14,5 млн грн у різній валюті.

Наразі підозрюваним обрано запобіжні заходи: двом – у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави, ще одна буде перебувати під домашнім арештом.

Слідство триває, встановлюється коло всіх клієнтів та причетних до злочину осіб.

Досудове розслідування – Нацполіція, оперативний супровід – СБУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 − seventeen =

Back to top button