Події

У Києві затримали адвоката, який за 45 тис доларів США допомагав військовозобов…

У Києві затримали адвоката, який за 45 тис доларів США допомагав військовозобов’язаним отримати «білі квитки»

????В.о. керівника Київської міської прокуратури повідомила про підозру адвокату у незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 К України).

????За даними слідства, у столиці під прикриттям адвокатського бюро діяв «центр» ухилення від мобілізації.

????Засновник юридичної компанії, адвокат Ради адвокатів Київської області, за гроші пропонував вирішити питання з ТЦК, військово-лікарськими комісіями, Державною міграційною службою та прикордонниками щодо оформлення документів, які дають можливість зняти особу з військового обліку як непридатну до військової служби у воєнний час. Це давало підстави чоловікам для подальшого безперешкодного виїзду з України.

????Вартість таких послуг становила від 5000 до 50 000 доларів США. За ці кошти придатним до військової служби чоловікам робили «білі квитки».

????Правоохоронці затримали адвоката після одержання 45 000 доларів США від одного з клієнтів.

????Під час обшуку вилучено ще понад 130 особових справ клієнтів, які звернулись до цього адвоката для оформлення їм «білих квитків» в обхід законодавства, що буде окремо досліджуватися в ході подальшого досудового розслідування.

????Наразі встановлюються всі особи, причетні до незаконної діяльності.

????Досудове розслідування – Печерське управління поліції ГУ НП в м. Києві, оперативний супровід – ГУ СБУ в м. Києві та Київській області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twenty + 13 =

Back to top button