Події

У Франції 20 українських прокурорів та слідчих переймали досвід розслідування …

У Франції 20 українських прокурорів та слідчих переймали досвід розслідування воєнних злочинів стосовно дітей

????Українські прокурори та слідчі Нацполіції пройшли навчання у Парижі з розслідування воєнних злочинів стосовно дітей. Вони відбулися на базі Національної школи суддів Французької Республіки.

????Упродовж п’яти днів французькі фахівці – слідчі, судді, адвокати, судові експерти, криміналісти та психологи – ділилися власним досвідом розслідування воєнних злочинів в контексті їх вчинення стосовно дітей.

????Під час навчання обговорювали питання міжнародного правового співробітництва під час розслідування воєнних злочинів, особливостей проведення слідчих дій з постраждалими дітьми, методики збору цифрових доказів.

????Також приділили увагу роботі з відкритими джерелами та взаємодії з неурядовими громадськими організаціями.

????Заступник Генерального прокурора Вікторія Літвінова, яка очолила делегацію прокурорів, наголосила на важливості документування кожного воєнного злочину стосовно дітей.

????Вона також зазначила про необхідність напрацювання практик роботи з цією особливо вразливою категорією постраждалих та свідків для захисту їхніх прав та покарання винних.

????Учасники навчального візиту – 20 прокурорів та слідчих поліції з Донецької, Запорізької, Київської, Харківської, Херсонської та Автономної Республіки Крим.

????Обмін досвідом з іноземними колегами сприятиме підвищенню інституційної спроможності українських органів правопорядку у розслідуванні воєнних злочинів стосовно дітей та посиленню міжнародної співпраці.

????Все це для однієї мети – притягнення винних до відповідальності на національному та міжнародному рівнях.

Back to top button