Події

У фокусі прокурорів – захист інтересів держави в суді під час війни Офіс Гене…

У фокусі прокурорів – захист інтересів держави в суді під час війни

????Офіс Генерального прокурора провів для обласних прокуратур семінар з питань організації представництва інтересів держави в суді у сфері бюджету.

????На заході були присутні заступник Генпрокурора Ігор Мустеца та начальник Департаменту представництва інтересів держави в суді Оксана Осадча.

????Ігор Мустеца підкреслив, що використання бюджетних коштів під час війни має бути ефективним та контрольованим. Завдання ж прокурорів в межах своїх представницьких повноважень – оперативно реагувати на кожен факт порушення інтересів держави у бюджетній сфері та усувати їх у судовому порядку.

????Обговорили ряд ключових питань за цим напрямом роботи. Серед них – організація прокурорської діяльності щодо захисту у суді порушених інтересів держави, повноваження державних органів у бюджетній сфері, особливості суб’єктного складу сторін у справах, що стосуються порушень законодавства, основні види таких порушень та категорії позовів прокурорів у цій сфері, здійснення державою фінансового контролю й особливості захисту прокурорами інтересів держави під час проведення публічних закупівель в умовах воєнного стану.

????На семінарі акцентували увагу на порушеннях законодавства про захист економічної конкуренції, встановленні відомостей щодо спотворення результатів торгів закупівель.

????Кожному проблемному питанню присутні приділили належну увагу та надали свої пропозиції для пошуку ефективних шляхів його вирішення.

????Учасники семінару – заступники керівників та начальники профільних підрозділів обласних прокуратур. Також до нього долучилися представники Державної аудиторської служби України та Антимонопольного комітету України.

????Заступник Генпрокурора наголосив на покращенні ефективності представницької діяльності у бюджетній сфері.

Back to top button