Події

#ЦПД_застерігає: ⚡️Інформація про більше 100 тис. випадків дезертирства в Силах о…

#ЦПД_застерігає:

⚡️Інформація про більше 100 тис. випадків дезертирства в Силах оборони України від сумнівних експертів в ефірі телеканалу. Навіщо?

Центр фіксує поширення інформації про нібито масове самовільне залишення українськими військовими місць служби. Але коментує цю інформацію не представник Сил оборони, а експерт-юрист в ефірі одного з телеканалів, що не має жодного стосунку до армії.

Також ми фіксуємо, що пропагандисти рф в підсумку посилаються на слова цього юриста, який в ефірі заявив, що таких випадків більше 100 тисяч. Підтверджень реальності цієї цифри він не надав.

Зазначимо, що інформація не відповідає дійсності.

ЦПД вкотре наголошує – фахово коментувати питання, пов’язані з діяльністю Сил оборони України, можуть лише офіційні особи, що мають доступ до відповідної інформації. Поширювати будь-які коментарі стосовно безпекових питань від сторонніх осіб безвідповідально та може грати на руку ворогу.

Інформаційна складова під час війни залишається дуже важливою. Центр закликає українські ЗМІ уважніше та відповідальніше підходити до вибору експертів.

???? TG  FB  INST  YT  TW  TT  WA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fifteen − five =

Back to top button