Світ

США дадуть Україні ударні дрони з ракетами – ЗМІ

Американські безпілотники оснащені сучасними системами озброєння і передовим можливостями спостереження.

Сполучені Штати передадуть Україні передові ударні дрони з вогнепальною зброєю на борту виробництва Feloni Aero. Про це повідомляє Defence Industry Europe в п’ятницю, 3 травня.

Представники Feloni Aero повідомляють, що вони нині зайняті розробкою двох варіантів безпілотників для зміцнення обороноздатності України:

  • Felon 1.0, який озброєний 5,56 мм гарматою;
  • FelonX, оснащений протитанковою ракетою Spike.

Виробництво цих дронів стало можливим після того, як в США схвалили багатомільярдну допомогу Україні.

Безпілотники оснащені сучасними системами озброєння і передовим можливостями спостереження, заявив генеральний директор Feloni Aero Тодд Данфі.


Дрон Felon 1.0 – це безпілотник, який було створено для завоювання панування в небі. Дрон поєднав у собі передові можливості спостереження та вогневу міць системи зброї калібру 5,56. Розробники також заявляють, що їх дрон буде особливо ефективним у міських зонах бойових дій та у прикордонних районах. Оснащені гарматою та протитанковою ракетою: Україна отримає від США ударні дрони

Дрон FelonX – це новий безпілотник компанії. Він може вести вогонь найменшою ракетою у світі Spike. За словами розробників – дрон компактний і досить вантажопідйомний, але його точні  характеристики не наводяться.

Ракета Spike – це ефективний протитанковий засіб, вироблений в Ізраїлі. Він конкурує з такими системами, як FGM-148 Javelin.

Як ми вже писали, Конгрес США ухвалив закон, у рамках якого на допомогу Україні виділили понад 60 млрд доларів. Байден одразу анонсував новий пакет військової допомоги Україні. До нього увійшло озброєння вартістю 1 млрд доларів.

У межах пакета ЗСУ, зокрема, отримають далекобійні ракети ATACMS. За даними ЗМІ, США дозволили Україні бити по об’єктах у Криму ракетами ATACMS.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button