Події

#ЦПД_пояснює: ⚡️ «Звірства українських нацистів» та «відступ ЗСУ»: нова хвиля ф…

#ЦПД_пояснює
 
⚡️ «Звірства українських нацистів» та «відступ ЗСУ»: нова хвиля фейків ru-пропаганди про події в курській області

 
Центр протидії дезінформації продовжує моніторити російський інформаційний простір та виявляти нові фейки і маніпуляції, які поширюються ворожою пропагандою навколо подій у курській області. 
 
ЦПД зафіксував чергову хвилю дезінформаційних публікацій навколо таких тем: 
 
▫️ «Жорстокість ЗСУ до цивільних». Ця тема розвивається з першого дня української операції у курській області, однак тепер росія підключила до інформаційної кампанії правоохоронні органи, які почали публікувати нібито свідчення очевидців про «звірства українських нацистів».
 
▫️ «Мародерство». У рамках масштабної кампанії з дискредитації українських військових поширюється велика кількість відео та бездоказових «свідчень місцевих жителів» про нібито факти мародерства у курській області. 
 
▫️ «Відступ ЗСУ». Публікуються постановочні відео про нібито відступ ЗСУ з курської області, якими пропагандисти лише смішать українську публіку. Насправді просування наших військових у регіоні триває. 
 
▫️ «суджа не контролюється ЗСУ». ru-пропагандисти наполегливо заперечують контроль України над суджею, безуспішно вишукуючи ознаки фейковості в сюжеті українського телебачення про ситуацію в місті. 
 
▫️ «Участь в операції США та Британії». З’явилися псевдоінсайди про участь спецслужб чи то США, чи то Британії у розробці плану операції в курській області, які не мають нічого спільного з реальністю. 
 
▫️ «Будівництво укріплень». Ворожі ресурси маніпулюють інформацією про будівництво нашими військовими укріплень у курській області, мовляв, там фортифікації кращі, ніж у Харківській області. Таким чином ворог намагається викликати незадоволення серед українців рішеннями влади щодо операції в курській області. 
 
▫️ «Евакуація». Інформаційні ресурси ворога масово закликають цивільне населення до евакуації, а тим, хто вже встиг виїхати, наполегливо радять не повертатися. Таким чином москва намагається інформаційно ізолювати курську область, щоб правдиві дані про ситуацію в регіоні не стали доступні решті населення.

???? TG  FB  INST  YT  TW  TT  WA

Back to top button