Події

#ЦПД_пояснює: ⚡️ російська пропаганда активно висвітлює візит Президента Палес…

#ЦПД_пояснює
 
⚡️ російська пропаганда активно висвітлює візит Президента Палестини Махмуда Аббаса до москви та його зустріч з очільником кремля володимиром путіним. 

 
▫️ Під час переговорів порушувалися питання щодо напруженої ситуації на Близькому Сході. Палестинський Президент висловив сподівання на підтримку з боку москви, а путін дорікнув ООН за неспроможність «вирішити палестинське питання» нібито через тиск США. 
 
▫️ москва прагне посилити свій вплив на Близькому Сході, формуючи собі імідж важливого гравця в регіоні, який нібито здатен впливати на процеси, пов’язані з ізраїльсько-палестинським конфліктом. 
 
❗️Насправді, попри те, що москва намагається підтримувати близькі відносини як з палестинськими групами, так і з Ізраїлем, відігравати по-справжньому вагому роль у мирному врегулюванні на Близькому Сході їй не вдається. 
 
Своєю реакцією на рейд ХАМАС у жовтні 2023 р. рф суттєво погіршила відносини з Тель-Авівом. А пропалестинські групи не сприймають рф як надійного посередника для налагодження контактів. Про це свідчить той факт, що підписання декларації про формування єдиного майбутнього уряду між ХАМАС та Фатх – двома впливовими палестинськими угрупованнями, які віддавна ворогували між собою – відбулося таки не в росії, а в Китаї.

???? TG  FB  INST  YT  TW  TT  WA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three × five =

Back to top button