Україна

“Буферна зона” на Курщині убезпечить прикордоння України – Клименко


 Буферна зона на Курщині убезпечить прикордоння України - Клименко

Росія залишила без найнеобхіднішого жителів населених пунктів цього регіону, їм помагають українські військові, зазначив голова МВС.

Створення “буферної зони” на території Курської області захистить прикордонні громади України від щоденних ворожих обстрілів. Про це заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в Telegram у середу, 14 серпня.

Він наголосив, що цього літа росіяни завдали понад дві тисячі ударів по території Сумської області. Застосовували ракети, артилерію, КАБи, ударні дрони, міномети. Через постійний російський терор першочерговій евакуації підлягає населення зі 183 населених пунктів 15 територіальних громад Сумської області. Вже евакуйовано понад 20 тисяч людей, з яких майже 2,5 тисячі дітей.

За його словами, Росія залишила без найнеобхіднішого жителів населених пунктів у зоні проведення оборонної операції.

“Військові надають МВС інформацію щодо потреб у забезпеченні місцевих питною водою, продуктами харчування, медикаментами, засобами гігієни, щоб у координації з іншими відповідними органами ми змогли якнайшвидше організувати гумдопомогу”, – заявив глава відомства і наголосив, що всі гуманітарні ініціативи України здійснюються виключно з дотриманням норм міжнародного права.

Україна відкриє гуманітарні коридори на Курщині – Верещук

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × four =

Back to top button