Світ

Британія в ООН: Міжнародне право дозволяє Україні удари по Росії

Британія в ООН: Міжнародне право дозволяє Україні удари по Росії

Фото: eubriefs

Політичний координатор Постійного представництва Великої Британії при ООН Фергус Екерслі

Україна має право на самозахист від нападів Росії, зокрема “проєктуючи силу” на територію ворога, наголосив британський постпред.

Статут ООН дає Україні право “проєктувати силу” на територію РФ, що є агресором. Про це під час засідання Ради Безпеки ООН заявив політичний координатор Постійного представництва Великої Британії при Організації Фергус Екерслі, повідомляє Укрінформ.

“Прямі удари по цивільній інфраструктурі – це воєнний злочин. Відповідно до статті 51 Статуту ООН, Україна має право на самозахист від нападів Росії. Це не позбавляє її права проєктувати силу на територію Росії, якщо ці дії відповідають міжнародному праву”, – наголосив посадовець.

Він також підкреслив, що “Росія не може посилювати війну з власної території, нарощуючи удари по цивільному населенню, водночас сподіваючись, що Україна не намагатиметься усунути джерело загрози”.

Екерслі додав, що “ні Сполучене Королівство, ні наші партнери не прагнуть прямої конфронтації із Росією або ширшої ескалації напруженості”. Водночас він наголосив, що “російська дезінформація, погрози й неправдиві обвинувачення не завадять Сполученому Королівству чи нашим союзникам непохитно підтримувати Україну, в тому числі надаючи їй необхідні для захисту своїх жителів засоби”.

Зауважимо, що в середу 30 серпня Рада Безпеки ООН на запит Росії проводила засідання у зв’язку з постачанням Україні західного озброєння.

Нагадаємо, постпред України в ООН Сергій Кислиця в четвер, 29 серпня, закликав членів Радбезу розглянути ухвалення рішення про дозвіл для України завдавати далекобійних ударів вглиб РФ по легітимних цілях.

Радбез ООН проведе два засідання щодо України

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twenty − four =

Back to top button