Події

⚡️ЦПД продовжує цикл публікацій про пропаганду у Північній Кореї. ◽️Однією з н…

⚡️ЦПД продовжує цикл публікацій про пропаганду у Північній Кореї.

◽️Однією з найупізнаваніших пропагандисток у КНДР є Рі Чхон Хі – знаменита «жінка у рожевому», ведуча Центрального телебачення КНДР, яка вже стала символом північнокорейської пропаганди та відома на весь світ своєю емоційною манерою оголошення новин.  

◽️Роботу на Центральному телебаченні Кореї (KCTV) вона почала у 1971 році. Саме їй «випала честь» оголошувати про смерть лідерів КНДР Кім Ір Сена (1994) та Кім Чен Іра (2011). У 2012 році офіційно вийшла на пенсію, однак продовжує періодично з’являтися на телеекранах для висвітлення особливо важливих подій, адже її поява надає цим подіям певної церемоніальності. Наприклад, у 2016 та 2017 роках Рі Чхон Хі оголошувала про успішні випробування північнокорейських ракет. 

◽️У 2022 році за багаторічну вірну службу режиму північнокорейський диктатор Кім Чен Ин подарував пропагандистці розкішну резиденцію. 

▶️ Ознайомитися з повним аналітичним звітом «Пропаганда Північної Кореї: Інформаційні стратегії та міжнародні наративи» можна за посиланням: https://cpd.gov.ua/reports/analitychnyj-zvit-propaganda-pivnichnoyi-koreyi-informaczijni-strategiyi-ta-mizhnarodni-naratyvy/

#ЦПД_пояснює

???? Центр протидії дезінформації

Back to top button