Події

Незаконне збагачення на мільйони доларів – викрито посадовицю МСЕК та її сина –…

Незаконне збагачення на мільйони доларів – викрито посадовицю МСЕК та її сина – керівника облуправління ПФУ на Хмельниччині

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора викрито керівницю обласного центру медико-соціальної експертизи та її сина – посадовця обласного управління Пенсійного фонду на незаконному збагаченні.

В межах розслідування кримінального провадження щодо незаконного оформлення інвалідності чоловікам, які намагаються уникнути мобілізації правоохоронці провели обшуки у службових кабінетах та за місцем проживання посадовців.

У керівниці МСЕК в робочому кабінеті було виявлено 100 тис доларів США, низку медичних документів, які можуть бути підробленими, списки «ухилянтів» із прізвищами та фіктивними діагнозами.

Крім того, вдома у посадовців вилучено 5 млн 244 тис доларів США, 300 тис євро, понад 5 млн грн, брендові прикраси та коштовності. Також вилучено документи, які вказують на незаконну діяльність посадовців та відмивання ними грошей через різні бізнес-проєкти. За результатами санкціонованих обшуків у них знайшли лише готівкою майже 6 мільйонів доларів США.

Під час проведення слідчих дій посадовиця намагалась позбутися частини грошей, викинувши дві сумки з пів мільйона доларів США через вікно.

Також, правоохоронці виявили, що родині чиновників належать чималі статки. Вони володіють 30 об’єктами нерухомості в Хмельницькому, Львові та Києві, 9 елітними автівками, корпоративними правами на 48 млн грн, готельно-ресторанним комплексом на майже 3 тис м кв в одному із парків міста Хмельницького. За кордоном у їх власності є нерухоме майно в Австрії, Іспанії та Туреччині. На валютних закордонних рахунках родина також «накопичила» майже 2,3 млн доларів США.

Всі ці статки фігуранти не внесли до своїх щорічних декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави.

Наразі тривають слідчі дії, встановлюються інші особи, які можуть бути причетними до злочинної діяльності.
Вирішується питання щодо повідомлення посадовцям про підозру у шахрайстві в особливо великих розмірах, легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, декларуванні недостовірної інформації та незаконному збагаченні (ч. 5 ст. 190, ч. 2 ст. 209, ч. 2 ст. 366-2, ст. 368-5 КК України).

Досудове розслідування – ДБР.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two + 17 =

Back to top button