Події

СБУ та Нацполіція затримали ще 6 поплічників рф, які палили пікапи ЗСУ та релейн…

СБУ та Нацполіція затримали ще 6 поплічників рф, які палили пікапи ЗСУ та релейні шафи на півдні України

Служба безпеки та Національна поліція затримали ще шістьох поплічників російської розвідки, які вчиняли підпали в Одесі та Миколаєві.

Основними цілями ворога були військові позашляховики Сил оборони та релейні шафи на магістральних лініях Укрзалізниці.

Для вчинення диверсій рф залучила чотирьох неповнолітніх і двох 18-річних молодиків, які шукали «легких грошей» у Телеграм-каналах. Там вони потрапили у поле зору спецслужби рф, яка запропонувала «швидкий заробіток» в обмін на співпрацю.

Щоб підтвердити виконання ворожих завдань, фігуранти знімали кожне загоряння на камери своїх телефонів.

????Так, в Одесі:
«на гарячому» затримано двох зловмисників, які підпалили шафу вхідного світлофора на стратегічній лінії залізничного сполучення, а потім намагалися втекти з місця злочину.

Але їм це не вдалося. Одночасно було затримано їхнього спільника, який допомагав підпалювачам провести дорозвідку біля потенційних цілей.

У подальшому зловмисники мали продовжити серію підпалів на об’єктах залізничної інфраструктури, щоб зашкодити логістиці Сил оборони на півдні України.

???? У Миколаєві:
затримано трьох неповнолітніх віком 13, 14 та 16 років, які на замовлення рф підпалили два службових пікапи морської піхоти ЗСУ.

Українські захисники привезли відповідні авто на ремонт в обласний центр після виконання бойових завдань на південному фронті.

Надалі фігуранти готували підпали місцевих адмінбудівель ТЦК, але правоохоронці запобігли цьому.

На підставі зібраних доказів трьом фігурантам з Одеси, серед яких 15-річна мешканка регіону, оголошено про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія, вчинена в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб).

Усі вони перебувають під вартою. Зловмисникам загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

16-річний фігурант з Миколаєва отримав підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань). Зараз він перебуває під цілодобовим домашнім арештом. Йому загрожує до 8 років тюрми.

Вирішується питання щодо притягнення до відповідальності двох його спільників – віком 14 і 13 років.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Одеській та Миколаївській областях спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва обласних прокуратур.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 − six =

Back to top button