Події

???? Розвідники та прикордонники на Зміїному відновили знак державного кордон…

???? Розвідники та прикордонники на Зміїному відновили знак державного кордону України
 
☑️ 12 серпня 2023 року військовослужбовці Головного управління розвідки Міністерства оборони України та Державної прикордонної служби України висадились на Зміїному та встановили новий прикордонний знак.
 
???? Попередній був зруйнований московитами під час окупації острова.
 
☝️ У важливій події взяли участь голова ДПСУ генерал-майор Сергій Дайнеко та заступник начальника ГУР МО України бригадний генерал Дмитро Усов.
 
«Ми пам’ятаємо кожного, хто звільняв острів Зміїний, пам’ятаємо кожного, хто звільняє кожен клаптик нашої землі. І ми неодмінно повернемо всю нашу територію. Слава Україні», ― наголосив Дмитро Усов.
 
⚔️ Під час повномасштабного вторгнення росії на захисті Зміїного мужньо стояли воїни-прикордонники та військовослужбовці Збройних сил України.
 
❗️ Частина захисників острова досі перебуває в полоні окупантів. Українська держава докладає усіх зусиль заради їхнього визволення, як і всіх інших наших військовополонених.
 
???? Україна відвоювала острів Зміїний наприкінці червня 2022 року. Він став одним із символів української незламності та волі до спротиву.
 
▫️ Саме тут, на Зміїному, один із прикордонників промовив відому фразу до російського корабля, яка досі надихає українську націю на боротьбу з агресором.
 
✔️ Голова Держприкордонслужби України Сергій Дайнеко назвав появу нового синьо-жовтого знака на Зміїному відновленням історичної справдливості.
 
«Наступний прикордонний знак буде встановлений у нашому, українському, Криму після його звільнення Силами оборони України», ― сказав Сергій Дейнеко.

ГУР в інших соціальних мережах:
????Facebook ????YouTube ???? Viber ????Instagram ????Twitter ???? TikTok

Video is too big

Back to top button