Події

​​⚔️ Російська війна проти України має багато вимірів: конвенційний, економічний,…

​​⚔️ Російська війна проти України має багато вимірів: конвенційний, економічний, інформаційний, культурний, кібер. Лише розуміння взаємодії цих вимірів дозволяє адекватно оцінити дії держави-агресора. Про це під час виступу на Paris Cyber Summit розповів заступник голови Держспецзв’язку Олександр Потій.

Виступаючи на панельній дискусії «Відповідь на інфраструктурні ризики в кібернетичному та фізичному спектрі: міжнародні перспективи української кризи», він наголосив передусім на важливості правильної оцінки наслідків атак на критичну інфраструктуру.

???? «Підрив дамби Каховської ГЕС російською федерацією, який був здійснений 6 червня, продемонстрував, наскільки атака на один об’єкт критичної інфраструктури може вплинути на роботу інших. Адже вона вплинула на агрогалузь, постачання води, життя людей», – зазначив заступник голови Держспецзв’язку.

Також Олександр Потій підкреслив, що для захисту критичної інфраструктури надзвичайно важливо поглиблювати взаємодію в галузі протидії кіберзагрозам. Адже для багатьох країн світу саме кіберпростір є одним серед ключових джерел загроз, зокрема з боку росії. Для протидії цим загрозам країни мають об’єднатися, посилити обмін даними, спільно напрацьовувати правила безпечної поведінки в кіберпросторі та інструменти для притягнення агресора до відповідальності.

ℹ️ Держспецзвʼязку є суб’єктом кібербезпеки України, який відповідає за формування та реалізацію державної політики України в галузі кіберзахисту, а також має у структурі підрозділи, які безпосередньо забезпечують кіберзахист критичної інформаційної інфраструктури. Крім того, від минулого року Держспецзвʼязку – уповноважений орган із захисту критичної інфраструктури. Тож Служба має необхідну експертизу для протидії російській агресії щодо критичної інфраструктури в різних вимірах і відкрита для співпраці з партнерами з метою побудови глобальної системи кібербезпеки та протидії атакам на критичну інфраструктуру в кіберпросторі.

Back to top button