Україна

Єрмак і Салліван обговорили потреби ЗСУ


Єрмак і Салліван обговорили потреби ЗСУ

Адміністрація президента США веде активну роботу, щоб досягти згоди Конгресу щодо схвалення фінансування для України, запевнив Джейк Салліван.

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з радником президента США з питань національної безпеки Джейком Салліваном, під час якої обговорили поточну ситуацію на фронті. Про це повідомила пресслужба ОП у п’ятницю, 2 лютого.

Зазначається, що під час розмови Єрмак наголосив на результативності своєї нещодавньої зустрічі із заступницею держсекретаря США Вікторією Нуланд і заступником помічника держсекретаря з питань Європи та Євразії Крістофером Смітом у Києві.

“Співрозмовники також обговорили поточну ситуацію на фронті та дії Сил оборони України задля відсічі російському вторгненню. У цьому контексті було розглянуто актуальні потреби української армії”, – йдеться в повідомленні.

Єрмак також наголосив, що потреба в посиленні української системи ППО залишається надзвичайно гострою, оскільки населені пункти України щодня і вночі потерпають від російських повітряних атак.

У свою чергу Салліван привітав Україну з рішенням лідерів Євросоюзу про виділення макрофінансової допомоги в розмірі €50 млрд у межах програми Ukraine Facility.

“Він зазначив, що адміністрація президента Сполучених Штатів Америки веде активний діалог із конгресменами обох партій, щоб досягти згоди Конгресу щодо схвалення фінансування для України”, – додалив ОП.

Напередодні у Сенаті США анонсували голосування за допомогу Україні. Про це заявив лідер більшості в Сенаті Чак Шумер. Голосування має відбутися до 7 лютого.

Як відомо, ще 27 грудня США оголосили про надання Україні останнього пакета військової допомоги вартістю 250 млн доларів. А законопроєкт, який включає в себе 61 млрд доларів для України, поки заблокований у Конгресі США.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button