Події

Реалізовували зброю та наркотики на території Дніпропетровської області – зат…

Реалізовували зброю та наркотики на території Дніпропетровської області – затримано п’ятьох учасників групи

???? За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру п’ятьом учасникам групи.

????За даними слідства, місцеві мешканці налагодили незаконну схему збуту вогнепальної зброї та боєприпасів на території Дніпропетровської області.

????Підозрювані зберігали зброю у власних оселях та гаражних приміщеннях. Підшукували потенційних покупців через знайомих та реалізовували товар при особистих зустрічах. Оплату приймали як на банківські картки, так і готівкою.

????Чоловіки також займалися збутом наркотичних засобів та психотропних речовин. Закуповували канабіс, метамфетамін оптовими партіями та продавали через власну мережу збуту. Гроші від «бізнесу» розподіляли між собою.

????У ході документування їхньої діяльності правоохоронці провели 8 оперативних закупок. Під час них придбано автомат АК-74, кулемет РПК-74, пістолет ПМ, понад 1000 патронів, 14 г канабісу та 100 г метамфетаміну.

????Під час обшуків у домоволодіннях, гаражних приміщеннях та авто підозрюваних вилучено сліп-пакети з канабісом та метамфетаміном, вогнепальну, гладкоствольну зброю, пістолет ПМП, майже 700 набоїв різного калібру, пакети з порохом, гранати Ф-1 та РГН, мобільні телефони, банківські карти, комп’ютерну техніку, сім-картки, електронні ваги, чорнові записи, грошові кошти у сумі понад 1 млн грн та майже 11 тис доларів США.

????Всіх підозрюваних затримано.

????Їм інкримінують зберігання, придбання, збут вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу та незаконне придбання, зберігання особливо небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин з метою збуту (ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 307 КК України).

????Заходи з викриття проводили прокурори спільно зі слідчими ГУ НП в Дніпропетровській області та працівниками Департаменту карного розшуку Нацполіції.

Back to top button