Події

‼️ При Координаційному штабі буде створена Громадська рада, переговорну гру…

Forwarded From Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

‼️ При Координаційному штабі буде створена Громадська рада, переговорну групу буде розширено, а особлива увага під час перемовин буде надаватися, зокрема, жінкам, важкохворим та важкопораненим.

Відбувся брифінг за результатами Ставки Верховного Головнокомандувача.

У спілкуванні з пресою взяли участь начальник ГУР МО, керівник Коордштабу Кирило Буданов, Омбудсман Дмитро Лубінець, голова СБУ Василь Малюк, міністр МВС Ігор Клименко, керівник СЗР Олег Іващенко, заступник начальника центрального управління ЦВС Генштабу України Олександр Вербовенко.

Кирило Буданов повідомив, що на Ставці Верховного Головнокомандувача був заслуханий звіт про роботу Координаційного штабу і прийнятий ряд рішень. Зокрема, за дорученням Президента ухвалено створити Громадську раду при Координаційному штабі та координуючий орган, в який увійдуть керівники причетних до роботи Коордштабу структур.

Також начальник ГУР МО озвучив принципи, за якими будуть проводитися перемовини про звільнення полонених: Україна в першу чергу вимагає повернення важкохворих та важкопоранених, а також жінок. Перевага буде надаватися тим, хто найдовше перебуває у полоні.

???? “Ми будемо також докладати максимум зусиль для повернення цивільних бранців, — зазначив Кирило Буданов. –Зокрема тих, хто перебуває в неволі з 2014 року. Особлива увага – захисникам Маріуполя і, зокрема, тим, хто захищав “Азовсталь”. Також не будемо забувати про кримських татар”.

Учасники брифінгу зазначили, що повернути кожного і кожну – найважливіше завдання. Також важливо залучити громадськість до роботи. Буде розширено й переговорну групу: зокрема, до неї увійдуть представники ЗСУ, СБУ, ГУР, МВС, СЗР, Омбудсмена. Синергія і поєднання зусиль повинні дати необхідний результат.

Video is too big

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × 5 =

Back to top button