Україна

Український наступ ширший ніж визнає РФ – WP


Український наступ ширший ніж визнає РФ - WP

Україна зміцнила свій контроль над частинами Курської області Росії, оголосивши про призначення військового командувача для управління цим районом.

Українські війська здійснюють наступ не лише у Курській області Росії, але й просуваються у Бєлгородській області РФ. Про це у четвер, 15 серпня, пише The Washington Post.

Як пише видання, “це означає ще більший масштаб наступу, що змінює уявлення Заходу що того, що Україна опинилася на програшній стороні конфлікту”.

У той же час, WP підкреслює, що бої в Бєлгородській області були запеклими. 

“Три солдати, включно з одним командиром, розповіли, як після місяців розгортання вздовж кордону їх відправили в Росію в Бєлгородську область. Вони перетнули кордон на бронетехніці посеред білого дня чотири дні тому. Він тоді подумав, що це був божевільний крок”, – пише газета посилаюсь на власні джерела інформації. 

Співбесідник видання додав, що на відміну від Курської області, російські війська в Бєлгородській області, здавалося, були готові до їхнього прибуття. Район був укріплений протитанковими загородженнями і був сильно замінований, і українські війська майже одразу зазнали інтенсивної атаки артилерії, безпілотників і авіаударів.

“Українці просунулися вперед приблизно на десять кілометрів, захопивши залишені позиції російських військ, але бої залишалися інтенсивними. При цьому багато українських воїнів зазнали поранень”, – вказує видання. 

Росія не визнала наземні бої в Бєлгородській області, але губернатор регіону оголосив надзвичайний стан. 

Тим часом лінія фронту наблизилася до Покровська Донецької області на відстань трохи більш як десять кілометрів. 

Укрпошта готова відкрити відділення в контрольованому ЗСУ місті Суджа Курської області РФ, якщо отримає вказівки штабу з роботи на звільнених територіях при Кабміні. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × 2 =

Back to top button