Події

Правоохоронці викрили злочинну схему незаконних операцій з електронними грош…

Правоохоронці викрили злочинну схему незаконних операцій з електронними грошима

???? За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора громадянину повідомлено про підозру за фактом незаконних дій з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків (ч. 1 ст. 200 КК України).

???? За даними слідства, підозрюваний протиправно використав заборонену платіжну систему «Webmoney Transfer». Він здійснив незаконний обмін заборонених в Україні електронних грошей (WMZ) на українську гривню, за що отримав відповідний прибуток.

???? Правоохоронці викрили протиправну схему з обміну віртуальних активів.

???? Встановлено, що обмін заборонених електронних грошей на готівкові кошти здійснювався без відповідних дозволів Національного банку України і без відображення таких операцій в бухгалтерському та податковому обліках.

???? У ході розслідування проведено обшуки в офісних приміщеннях юридичних та фізичних осіб, які причетні до протиправної діяльності з обміну віртуальних активів.

???? Виявлено та вилучено грошові кошти без документального підтвердження їх походження – понад 6 млн грн, більше 1 млн доларів США та понад 100 тис євро. Загальна сума вилучених коштів становить майже 60 млн грн.

???? Також вилучено мобільні пристрої і чорнові засоби, які використовувались у протиправній діяльності.

???? Наразі тривають слідчі розшукові дії, встановлюється повне коло осіб, причетних до цієї схеми.

???? Досудове розслідування за фактами незаконних операцій з електронними грошима, ухилення від сплати податків та легалізації доходів отриманих злочинним шляхом здійснюється детективами БЕБ України за оперативного супроводу СБУ.

Back to top button