Події

Правоохоронці викрили власницю приватного банку, яка разом із спільниками орг…

Правоохоронці викрили власницю приватного банку, яка разом із спільниками організувала азартні ігри та легалізувала майже 5 млрд грн

???? За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру керівнику наглядової ради – співвласниці приватного банку та двом службовим особам цієї фінустанови.

???? Їм інкриміновано незаконну діяльність з організації або проведення азартних ігор та легалізацію коштів, одержаних злочинним шляхом (ч. 1 ст. 203-2, ч. 3 ст. 209 КК України).

???? За даними слідства, упродовж 2021-2023 років співвласниця банку разом з іншими службовими особами цього банку організували незаконну діяльність щодо проведення азартних ігор без відповідної ліцензії.

???? Для реалізації цього плану підозрювані створили та оформили ряд приватних підприємств на підконтрольних осіб. Вони організували відкриття у підконтрольному банку рахунків цих підприємств – «законспірованих» організаторів послуг на ринку азартних ігор, які не мали відповідних ліцензій на провадження цієї господарської діяльності.

???? Приватні підприємства прикривались нібито проведенням змагань з кіберспорту. Така діяльність не є ліцензованою згідно із законодавством України. Це надало можливість організованій групі уникати контрольно-перевірочних заходів всередині підконтрольної їм банківської установи та з боку державних регуляторів.

???? Завдяки незаконному гральному бізнесу упродовж 2022 року і до березня 2023 року учасники організованої групи отримали на рахунки підставних підприємств майже 5 млрд грн доходів.

???? Після отримання цих коштів із використанням технічних та операційних можливостей банківської установи підозрювані легалізували незаконно отримані доходи.

???? Наразі тривають слідчі дії, вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

???? Досудове розслідування – БЕБ, оперативний супровід – СБУ.

Back to top button