Події

⚡️ «Прапор Франції» та «сюжет про нацизм»: нові фейки ru-пропаганди про події на …

⚡️ «Прапор Франції» та «сюжет про нацизм»: нові фейки ru-пропаганди про події на курщині
 
Центр протидії дезінформації продовжує моніторити російський інформаційний простір та виявляти нові фейки і маніпуляції про події в курській області, які поширює ворожа пропаганда. 
 
ЦПД зафіксував чергову хвилю дезінформаційних публікацій довкола таких тем:

◽️«Український нацизм». Поширюється фейковий сюжет британського телеканалу, в якому журналісти нібито нарахували на відео з курської області 1000 випадків використання нацистських символів українськими військовими. 

◽️«Тортури над полоненими росіянами». На ворожих ресурсах активно поширюється відео, в якому нібито українські військові знущаються з полонених росіян. Таким чином ru-пропаганда намагається дискредитувати українців та залякати своїх військових, щоб вони не здавалися в полон. 

◽️«Крадені навушники». Просувається тема про мародерство, яке буцімто здійснюють українські військові у курській області, зокрема розповідь «жительки регіону», яка начебто відстежила свої навушники до Сумської області. 

◽️«Підготовка військових у школі». Пропагандисти ворога з посиланням на полоненого українця заявляють, ніби військових для операції на курщині готували на території школи одного з сіл Житомирщини. Зазвичай оприлюднення координат подібних установ через ресурси ворога є «анонсом» ракетного удару. 

◽️«Звірства щодо цивільних». З’являються чергові «свідчення біженців» з курщини, в яких вони бездоказово розповідають про масові вбивства та знущання над цивільними з боку українських військових. При цьому, за словами чергової «біженки», над одним із сіл на курщині «іноземні найманці» нібито підняли прапор Франції.  

#ЦПД_пояснює

???? Центр протидії дезінформації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 + nine =

Back to top button