Світ

У США закликали використати виділені Україні гроші, поки вони не “згоріли”

У США закликали використати виділені Україні гроші, поки вони не згоріли

Фото: Wikimedia

До Держдепу звернулися одразу декілька громадських об’єднань щодо коштів для України

Якщо нинішні темпи “просідань” в асигнуваннях збережуться до 30 вересня, то приблизно 5,7 млрд доларів залишаться невикористаними.

Декілька громадських об’єднань США звернулися до Держдепартаменту з проханням використати решту 6,2 мільярда доларів для допомоги Україні, які доступні у межах президентських повноважень до кінця бюджетного року, який спливає 30 вересня. Про це повідомляє Голос Америки.

Зазначається, що до Держдепу звернулися, зокрема, такі організації, як Nova Ukraine, Leleka Foundation та 107 відділення Союзу українок Америки.

За словами представниці Союзу українок Америки Ірини Анпілогової, важливо, щоб Держдепартамент США повідомив Конгрес про необхідність використання всієї суми до закінчення терміну дії.

Як зазначили в організації RazomforUkraine. якщо нинішні темпи “просідань” в асигнуваннях збережуться до 30 вересня, то приблизно 5,7 млрд доларів залишаться невикористаними.

“Вкрай важливо, щоб президент Байден використав свої повноваження, щоб вилучити решту активів, виділених Україні, до дати закінчення терміну дії. Ми закликаємо Державний департамент негайно діяти, щоб запобігти вичерпанню терміну дії цих активів і повідомити Конгрес, щоб забезпечити їх використання для зміцнення оборони України”, – йдеться у зверненні.

Організація закликала Держдеп опублікувати повідомлення про надання допомоги на повну суму – $6,2 млрд.

Нагадаємо, речник Держдепартаменту США Метью Міллерзаявив, що Вашингтон продовжить надавати Україні сталу військову допомогу після того, як завершиться нинішній фінансовий рік. Вона поступатиме у межах виділеного фінансування.

Як повідомлялося, за підсумками серпня до загального фонду державного бюджету України надійшло близько 8,4 млрд дол. зовнішнього фінансування. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 × 2 =

Back to top button