Події

​Повідомлено про підозру пропагандисту, який публічно закликав до співпраці з де…

Повідомлено про підозру пропагандисту, який публічно закликав до співпраці з державою-агресором

????️За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру журналісту та політологу у вчиненні злочинів проти нацбезпеки України.

????️Йому інкриміновано публічні заклики до умисних дій з метою зміни меж території України, поєднані з розпалюванням національної ворожнечі, а також до підтримки рішень, дій та співпраці з державою-агресором і її збройними формуваннями (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111-1 КК України).

????️За даними слідства, підозрюваний систематично та цілеспрямовано висловлював у ЗМІ та мережі Інтернет узгоджені з військово-політичним керівництвом рф публічні заклики.

????️У своїх висловлюваннях він підтримував рішення та дії росії, її збройних формувань та окупаційної адміністрації. Не визнавав поширення державного суверенітету України на тимчасово окупованій території держави.

????️За своїм змістом заклики пропагандиста спрямовані на насильницьку зміну встановленого державного устрою та влади, меж території України шляхом окупації, розв’язання і ведення агресивної війни проти України.

????️Досудове розслідування – СБУ.

БІЛЬШЕ

Back to top button