Події

Повідомлено про підозру експрем’єр-міністру та двом його поплічницям, одна з я…

Повідомлено про підозру експрем’єр-міністру та двом його поплічницям, одна з яких є посадовицею столичної РДА

????За процесуального керівництва Київської міської прокуратури колишньому прем’єр-міністру України та двом його помічницям – громадянкам України повідомлено про підозру.

➡️ Їм інкриміновано

????За даними слідства, колишній прем’єр-міністр України, перебуваючи на території держави-агресора, створив Телеграм-канал. Там розміщуються публікації пропагандистського характеру з наративами кремля, які формують у суспільстві антиукраїнські настрої.

????У ході документування злочинної діяльності ексвисокопосадовця правоохоронці встановили, що адміністрування Телеграм-каналу за його вказівкою здійснюється двома його помічницями.

????Одна з них – діючий державний службовець та наразі обіймає посаду начальника організаційного відділу в столичній райдержадміністрації. Інша – колишня співробітниця цієї ж РДА, яка на даний час виїхала на територію рф.

????Спільниці разом координували інформаційну пропагандистську діяльність експрем’єр-міністра у Телеграм-каналі, а також на його сторінці у забороненій в Україні соціальній мережі та російських ЗМІ. Організовували його інтервʼю та коментарі російським ЗМІ.

????Підтримуючи активні зв’язки з експрем’єр-міністром та його оточенням, жінки сприяли у проведенні інформаційно-підривної діяльності, яка координується представниками російських спецслужб та спрямована на дискредитацію діючої влади на міжнародній арені.

????Вони не припинили допомагати державі-агресору навіть після повномасштабного вторгнення.

????Проведені судові психолого-лінгвістичні експертизи опублікованих матеріалів повністю підтверджують факти протиправної діяльності підозрюваних.

????Чинній посадовиці РДА повідомлено про підозру особисто у Києві. Колишньому прем’єр-міністру України та іншій його поплічниці – заочно, у зв’язку з їх перебуванням у рф.

????Наразі вирішується питання про обрання посадовиці запобіжного заходу.

????Досудове розслідування здійснює СБУ.

Back to top button