Події

Понад 1080 культурних та історичних об’єктів були зруйновані, пошкоджені або роз…

Понад 1080 культурних та історичних об’єктів були зруйновані, пошкоджені або розграбовані військами рф – Андрій Костін під час конференції, присвяченої захисту культурної спадщини

????Генеральний прокурор Андрій Костін взяв участь у конференції «Захист культурної спадщини та протидія культурному стиранню в умовах збройного конфлікту: Нові виклики та досвід України».

????З 24 лютого 2022 року понад 1080 культурних та історичних об’єктів були зруйновані, пошкоджені або розграбовані військами рф. Саме так виглядає геноцид. Ми робимо все, щоб злочин геноциду було доведено, а ті, хто організували його, були покарані,наголосив Андрій Костін.

????У співпраці з національними та міжнародними партнерами Офіс Генпрокурора посилює зусилля з протидії цим злочинам. Створено спеціалізований підрозділ, який здійснює процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях щодо воєнних злочинів проти культурної спадщини. Наразі розслідується близько 70 таких проваджень.

????Генпрокурор розповів, що серед цих проваджень — знищення музею Григорія Сковороди в Харківській області. Наразі вже повідомлено про підозру полковнику російських збройних сил, командиру винищувального авіаційного полку, який віддав наказ атакувати цей музей.

????Андрій Костін акцентував, що українська культура та історія мають величезну цінність для європейської та світової спадщини. І лише спільними зусиллями можна зупинити агресора.

➡️Більше

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

11 + 4 =

Back to top button