Події

«Після окупації люди хотіли поговорити про жахіття, які їм довелося пережити» – те…

«Після окупації люди хотіли поговорити про жахіття, які їм довелося пережити» – тернопільська поліцейська Віра Мотелюк

Майже сім місяців в окупації, у постійному страху, стресі та викривленій російською пропагандою реальності, провели жителі Харківської області. Підтримати місцеве населення та допомогти їм оговтатися від пережитого намагалася тернопільська поліцейська Віра Мотелюк.

Жінка за фахом психолог. Після деокупації Харківщини вона однією із перших зголосилася у складі зведеного загону поїхати на звільнені території.

У перші дні після звільнення місцеві жителі до кінця не усвідомлювали, що відбувається. Не скаржилися, нічого не просили, найбільше, що вони потребували – це виговоритися, комусь розповісти про ті жахіття, які їм довелося пережити.

Серед безлічі історій Віра пригадує розповідь однієї літньої жінки, яка, попри небезпеку, намагалася передати нашим військовим інформацію про позиції росіян.

YouTube
«Після окупації люди хотіли поговорити про жахіття, які їм довелося пережити» – Віра Мотелюк

Майже сім місяців в окупації, у постійному страху, стресі та викривленій російською пропагандою реальності, провели жителі Харківської області. Підтримати місцеве населення та допомогти їм оговтатися від пережитого намагалася тернопільська поліцейська Віра…

Back to top button