Події

Організував та забезпечив вторгнення російських військ і окупацію Київщини – …

Організував та забезпечив вторгнення російських військ і окупацію Київщини – повідомлено про підозру генерал-майору зс рф

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора генерал-майору, командиру 106 гвардійської повітряно-десантної Тульської червонопрапорної ордена Кутузова дивізії повітряно-десантних військ зс рф повідомлено про підозру у веденні агресивної війни (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 КК України).

За даними слідства, перебуваючи на території Республіки Білорусь, командир дивізії отримав від генерального штабу зс рф бойове розпорядження про початок військового вторгнення на територію України з метою її окупації.

На виконання наказу командувача угрупованням військ Східного військового округу зс рф підозрюваний у період з 24 лютого по 2 квітня 2022 року організував та забезпечив вторгнення військ зс рф на територію Київської області та її окупацію. Він віддавав накази підпорядкованим йому командирам 137 та 51 парашутно-десантних полків на ведення бойових дій із залученням бойової техніки та іншого озброєння.

Таким чином підозрюваний своїми умисними діями вчинив ведення агресивної війни проти України.

Досудового розслідування – ГСУ СБУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 − thirteen =

Back to top button