Світ

У Газі заявили про удар по лікарні: сотні жертв

У Газі заявили про удар по лікарні: сотні жертв

Фото: timesofisrael.com

Удар по лікарні у Секторі Газа

В Ізраїлі заперечують причетність до ракетного удару і звинуватили у ньому угруповання “Ісламський джихад”.

У Секторі Газа заявили про атаку Ізраїля по лікарні в центрі міста, внаслідок якого загинули сотні людей. В Ізраїлі заявляють, що то була не їхня ракета. Про це увечері у вівторок, 17 жовтня, повідомляє ВВС.

Речник Міністерства охорони здоров’я Палестини, яким керує ХАМАС, заявив, що внаслідок удару загинули понад 500 людей, ще сотні можуть бути під завалами.

У свою чергу в Ізраїлі заперечують цілеспрямований удар. Так, радник прем’єр-міністра Ізраїлю Марк Регев заявив, що ізраїльська влада слідкує за тим, що саме сталося, і сказав, що її військові не будуть “навмисно цілитися в лікарню”.

“Моя інформація, яку я щойно отримав від найвищої інстанції… полягає в тому, що всі ознаки свідчать про те, що це не були накази Ізраїлю, це була скоріше ракета ХАМАС, яка не впоралася”, – сказав Регев.

Також в армії Ізраїлю заявила, що відповідальність за удар по лікарні у секторі Газа несе угруповання “Ісламський джихад”.

“Аналіз оперативних систем ЦАХАЛ вказує на те, що в секторі Газа терористи випустили ракетний шквал, який пройшов у безпосередній близькості від лікарні Аль-Ахлі в Газі під час удару. Розвіддані з багатьох джерел, які ми маємо в руках, вказують на те, що Ісламський Джихад відповідальний за невдалий запуск ракети, яка влучила в лікарню в Газі”, – йдеться у повідомленні ізраїльської армії.

У низці арабських країн спалахнули протести біля посольств Ізраїлю.

Новина доповнюється…

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button