Події

⚡️ Окупанти активізували дезінформаційну кампанію про «зараження води» на Хер…

⚡️ Окупанти активізували дезінформаційну кампанію про «зараження води» на Херсонщині

Так званий «губернатор Херсонської області» володимир сальдо у коментарі російським пропагандистам озвучив брехню, ніби українська влада готується застосувати хімічну та бактеріологічну зброю, аби за її допомогою заразити водойми Херсонської області. 

◽️ Подібними заявами кремлівські ставленики на окупованих територіях намагаються дискредитувати українську владу в очах цивільного населення. Також звинувачення України у підготовці до застосування заборонених видів зброї росіяни часто використовуються для відвернення уваги від власних злочинів або як інформаційне прикриття для підготовки провокацій. 

◽️ Заяви про можливе застосування хімічної або біологічної зброї мають на меті викликати паніку серед населення. Представляючи росію в образі «рятівниці», ru-пропаганда прагне посилити вплив кремлівської влади на окупованих територіях. 

❗️ росіяни вже не вперше запускають дезінформацію про забруднення води на Херсонщині, яке буцімто спричинило спалах невідомої інфекції. Подібні заяви спростовували, зокрема, представники місцевої влади.

#ЦПД_пояснює

???? Центр протидії дезінформації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 − four =

Back to top button