Події

Неякісний одяг для ЗСУ на 1 млрд грн – судитимуть львівського бізнесмена, його с…

Неякісний одяг для ЗСУ на 1 млрд грн – судитимуть львівського бізнесмена, його сина та директорів підприємств

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора завершено досудове розслідування стосовно п’ятьох учасників злочинної організації, які завдали Міноборони понад мільярд гривень шкоди під час закупівлі неякісного одягу для ЗСУ.

Йдеться про львівського підприємця, його сина, двох директорів та представника підприємств.

Розслідуванням встановлено, що львівський бізнесмен створив злочинну організацію з метою заволодіння бюджетними коштами. Учасники цієї організації уклали договори із Міністерством оборони України на постачання військового одягу для потреб Збройних Сил України.

Згідно проведених експертиз, внаслідок поставки неякісного одягу, державі в особі Міноборони завдано шкоду на суму понад 1 млрд грн.

Учасникам злочинної організації обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою.

Наразі підозрюваним повідомлено про завершення досудового розслідування та надано доступ до матеріалів для ознайомлення в порядку ст. 290 КПК України.

Досудове розслідування та оперативний супровід – ДБР.

Нагадаємо, у липні 2024 року прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно цього ж львівського бізнесмена – власника підприємств, який за пів мільйона доларів США намагався підкупити керівництво ДБР, за фактом надання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 369 КК України).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eighteen − fourteen =

Back to top button