Події

На міжнародній конференції в Брюсселі обговорили механізми притягнення росії …

На міжнародній конференції в Брюсселі обговорили механізми притягнення росії до відповідальності та захист постраждалих від воєнних злочинів

????Радник Генпрокурора Максим Попов на міжнародній конференції «Справедливість та відповідальність за війну в Україні» обговорив з європейськими політиками та представниками правової спільноти підтримку потерпілих і свідків воєнних злочинів, а також шляхи притягнення росії до відповідальності.

????Під час панельної дискусії першого дня конференції Максим Попов зосередив увагу на впровадженні людиноцентричних підходів в діяльність органів прокуратури та розповів про механізми підтримки потерпілих і свідків.

????Нашим пріоритетом в межах затвердженої Концепції реалізації Механізму підтримки є забезпечення повноцінної участі потерпілих і свідків у кримінальному провадженні шляхом вжиття необхідних заходів для їхнього всебічного захисту та надання належної підтримки та допомоги.

????Важливим кроком для посилення захисту учасників кримінального процесу стало створення нового підрозділу в структурі Офісу Генпрокурора, який спеціалізується на допомозі потерпілим та свідкам воєнних злочинів.

????Спільно з нашими партнерами адаптовуємо принципи роботи відповідно до найкращих міжнародних стандартів. Навесні було створено Координаційний центр підтримки потерпілих і свідків – центральний елемент Концепції механізму підтримки.

????Другий день конференції відбувся в Європейському парламенті за сприяння євродепутатки Анни Фотиги. Під час обговорень радник Генерального прокурора наголосив на необхідності підтримки концепції всеосяжної відповідальності росії за вчинені злочини в Україні, а також на створенні Спеціального трибуналу за злочин агресії, який зможе притягти до відповідальності військово-політичне керівництво рф.

????Конференція «Справедливість та відповідальність за війну в Україні» пройшла 27-28 листопада у Брюсселі (Бельгія). Захід було організовано Асоціацією правників України, Міжнародною асоціацією правників (IBA) та Інститутом з прав людини Міжнародної асоціації юристів (IBAHRI).

Back to top button