Україна

Угорщина виступила проти членства України в ЄС


Угорщина виступила проти членства України в ЄС

У Будапешті вважають, що Україна не виконала умови членства, тому будь-які подальші кроки у переговорах не є своєчасними. Окрім того, членство України становить небезпеку втягування ЄС у війну.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що Україна не може стати членом Європейського Союзу до завершення війни з Росією, адже це “привнесе війну до блоку”. Таку заяву угорського міністра у середу, 8 листопада, цитує угорське видання Portfolio.

Сійярто заявив, що в разі вступу України до ЄС війна “увійде до Євросоюзу, чого ніхто не хоче”, тож країна нібито не може бути прийнята до ЄС до настання миру.

Також Сійярто звинуватив Україну в тому, що в країні “порушують принципи Євросоюзу щодо національних меншин”.

“Оскільки Європейська комісія також вважає, що Україна не виконала умови для членства, ми не вважаємо своєчасними будь-які подальші кроки у переговорах щодо вступу з Україною”, – додав він.

При цьому глава МЗС Угорщини підтримав обговорення майбутньої політики Євросоюзу щодо України.

“Україна перебуває у стані війни, і ми бачимо, що не дотримується ні свобода ЗМІ, ні свобода слова, і ми бачимо, що не проводяться вибори. Очевидно, що для інститутів або держав-членів Європейського союзу було б абсурдно оцінювати те, як функціонують інститути правової держави в Україні за таких умов”, – заявив міністр.

Він також зазначив, що розширення ЄС повинно початися із Західних Балкан.

Нагадаємо, 8 листопада Єврокомісія рекомендувала країнам Євросоюзу почати переговори про вступ з Україною. Але Київ повинен втілити в життя ще низку реформ. Про це сказала глава ЄК Урсула фон дер Ляєн на брифінгу в Брюсселі. За її словами, Україна виконала 90% реформ, яких від неї очікував ЄС, але умовою є продовження виконувати незавершені трансформації надалі.

Раніше повідомлялося, що Україна передала Угорщині дорожню карту щодо вирішення питання нацменшин. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button