Події

На Кіровоградщині затримано двох осіб, які на замовлення країни-агресора влашт…

На Кіровоградщині затримано двох осіб, які на замовлення країни-агресора влаштовували диверсії

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом чоловікам за фактами державної зради та диверсії (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 113 КК України).

За даними слідства, мешканець Херсонщини, який у зв’язку з окупацією переїхав до регіону, під час спілкування у месенджері Telegram із представником рф отримав пропозицію про співпрацю і погодився з метою заробітку.

За гроші він мав інформувати країну-агресора про розміщення воєнізованих підрозділів, Збройних Сил України, розташування об’єктів правоохоронних органів та критичної інфраструктури, а також виконувати на замовлення ворога диверсійні завдання.

До протиправної діяльності чоловік залучив свого земляка, разом з яким здійснював відео- та фотофіксацію відповідних об’єктів з подальшим звітуванням представнику рф.

Підозрюваних затримали під час підпалу релейних шаф залізничної колії на перегоні Кропивницький-Канатове, тобто дій, спрямованих на зруйнування об’єктів, які мають важливе народногосподарське значення.

Наразі за клопотанням прокурорів їм обрано запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування та оперативний супровід – Управління СБУ в Кіровоградській області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × 4 =

Back to top button