Події

Мільйонні оборудки із курортними землями на узбережжі Чорного моря – підозрюю…

Мільйонні оборудки із курортними землями на узбережжі Чорного моря – підозрюють ексдепутата селищної ради та 3 його спільників

????За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури 4 членам організованої злочинної групи повідомлено про підозру у шахрайському заволодінні земельними ділянками, фальсифікації документів та легалізації (відмиванні) майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 4 ст. 190, ч.ч. 3, 4 ст. 358, ч. 3 ст. 209 КК України).

????За даними слідства, ексдепутат Затоківської селищної ради, який очолював постійну депутатську комісію з земельних питань, разом зі спільниками незаконно заволоділи 15 земельними ділянками у селищі Затока.

????До земельної оборудки організатор схеми залучив інженера-землевпорядника та ще двох знайомих.

????Ексдепутат, маючи необхідний досвід, виготовляв підроблені рішення сесій Затоківської селищної ради, згідно яких нібито надавався дозвіл на виготовлення землевпорядної документації, та рішення Кароліно-Бугазької сільради про передачу земельних ділянок у власність.

????Інші учасники групи підшукували землевпорядні організації та держреєстраторів, які погоджувались розробити відповідну документацію та зареєструвати право власності на землю на підставних осіб.

????Для цього підозрювані підшукували громадян, які за мізерну винагороду надавали власні документи для оформлення на них ділянок. Потім землю кілька раз перепродавали, щоб приховати її походження та створити враження про добросовісність набуття прав на неї.

????Після завершення війни спільники планували частину земельних ділянок продати, а частину – «вилучили» у громади на замовлення одного з представників місцевого готельного бізнесу.

????Ринкова вартість земельних ділянок – майже 15 млн грн. На них накладено арешт із забороною користування, а також вчинення будь-яких реєстраційних дій.

????Під час обшуків правоохоронці вилучили документацію, що стала підставою для незаконного відчуження землі, підроблені печатки та комп’ютерну техніку.

????Досудове розслідування – Нацполіція, оперативний супровід – СБУ.

Back to top button