Цікаве

Медики назвали приховані симптоми раку легенів

Щороку від раку легень гине близько мільйона людей.

Почувши такий діагноз, багато хто розуміє, що лікування буде непростим, а ймовірність загинути в найближчі кілька років становить майже 90%.

Але лікарі впевнені, що ускладнення можна як мінімум відтермінувати на пару десятків років, якщо вчасно його виявити. Вони назвали приховані симптоми раку легенів, які щодня натякають людині на ймовірне захворювання, але ці сигнали неправильно зчитуються. 

із таких симптомів лікарі назвали сухий кашель. Це найперша ознака, яка має насторожити людину. Бити на сполох треба тоді, коли сухий кашель не є наслідком простудного захворювання, а з’являється спонтанно, регулярно і без причини. Щоб бути впевненим у своєму здоров’ї, лікарі радять час від часу проходити обстеження, робити флюорографію та інші дослідження.

Ще одним важливим симптомом є біль у грудях і сиплий голос. Такий сигнал можна знайти, якщо глибоко вдихнути. При сторонніх утвореннях у легенях людина почує хрипи, посвистування та хрускіт під час вдиху та видиху. Крім цього, у людини може змінюватися голос, стаючи хриплішим. Ці сигнали мають стати приводом для відвідування лікаря. 

Постійно трохи підвищена температура також супроводжує онкології. Якщо температура протягом тривалого часу знаходиться в районі 37-37,5, а простудних або інфекційних захворювань у людини не спостерігається, варто звернути на це пильну увагу. Регулярне підвищення температури – основна ознака раннього формування пухлини. На цій стадії людина відчуває втому, нездужання, починає втрачати у вазі.

За словами лікарів, найбільший ризик схильні до чоловіків віком від 50-80 років, які регулярно курили протягом багатьох десятиліть.

Ризик утворення пухлини таких людей становить від 60-80%. Щоб максимально убезпечити себе від цього захворювання, лікарі рекомендують вести здоровий та активний спосіб життя, відмовитись від шкідливих звичок, правильно харчуватися.

Back to top button