Події

​​Ліквідовано міжнародну схему постачання в Україну фальсифікованих ліків для о…

​​Ліквідовано міжнародну схему постачання в Україну фальсифікованих ліків для онкохворих
 
???? За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора викрито та повідомлено про підозру чотирьом учасникам організованої групи за фактом фальсифікації лікарських засобів та їх збуту (ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 321-1 КК України).

???? За даними слідства, житель Київської області організував схему постачання в Україну фальсифікованих лікарських засобів онкологічної групи. В подальшому підозрювані реалізовували ці «ліки» на заздалегідь створених псевдосайтах у мережі Інтернет.

???? За результатами проведених обшуків  у житлових, офісних та складських приміщеннях, які перебувають у користуванні підозрюваних, вилучено мобільні телефони, комп’ютерне обладнання, документи, у тому числі «чорну» бухгалтерію, понад 40 ємностей з фальсифікованими лікарськими засобами, які зберігались з порушенням встановлених вимог.

???? За попередньою оцінкою загальна вартість вилучених фальсифікованих лікарських засобів становить понад 45 млн грн.

???? Під час виконання слідчих дій правоохоронцями встановлено можливих постачальників фальсифікованої медичної продукції, у тому числі з Турецької Республіки, Європейського Союзу тощо.

???? Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

???? Досудове розслідування – ГСУ Нацполіції України, оперативний супровід – ДКІБ СБУ.
 
Більше

Back to top button