Події

#ГУРінформує ⚖️ Окупанти платять хабарі, щоб «списатись» з армії ― на росії мас…

#ГУРінформує

⚖️ Окупанти платять хабарі, щоб «списатись»  з армії ― на росії масово відкривають кримінальні справи
 
???? В армії держави-агресора росії загострюються проблеми з особовим складом: кількість охочих покинути службу та уникнути смерті у розв’язаній проти України війні зростає.
 
✔️ Про це, зокрема, свідчить різкий спалах зареєстрованих кримінальних проваджень за фактами хабарництва у російській армії.
 
???? Наприклад, у південному військовому окрузі зс рф за 5 місяців 2024 року кількість відкритих кримінальних справ за незаконне звільнення зі служби за станом здоров’я та надання незаконних відпусток зросла втричі.
 
☑️ Майже половина таких проваджень розслідується щодо окупантів 8-ї загальновійськової армії зс рф. Ще 36% припадає на 58-му загальновійськову армію держави-агресора, командувача якої навесні цього року заарештували за підозрою у корупції.
 
❗️ Понад сто проваджень, відкритих проти посадових осіб військових частин південного військового округу зс рф, стосуються  хабарництва за надання відпустки із зони бойових дій.
 
???? Серед них:
 
● 38 справ – щодо військовослужбовців 102 мотострілецького  полку (веде бойові дії в районі Часового Яру);
● 35 справ – щодо 71-го мотострілецького полку (перебуває на кордоні з Сумською областю);
● 33 справи – щодо 49-ї бригади 49-ї армії.  
???? У межах ще 43-х проваджень розслідують факти отримання хабарів за визнання російських окупантів обмежено придатними.
 
‼️ ГУР МО України акцентує: рівень корупції у російській армії завжди був високим, утім раніше на подібні випадки хабарництва не звертали уваги.
 
☝️ Фіксація відповідних епізодів у вигляді кримінальних справ може свідчити про зростання рівня деморалізації особового складу  окупаційних сил та загрозливу для москви тенденцію втечі з російської армії будь-якими способами.

ГУР в інших соціальних мережах:
????Facebook ????YouTube ???? Viber
????Instagram ????Twitter ???? Threads
???? WhatsApp???? Telegram Bot
???? TikTok

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twenty − one =

Back to top button