Світ

Армія Ізраїлю заявила про ліквідацію командира військового крила ХАМАС

Армія Ізраїлю заявила про ліквідацію командира військового крила ХАМАС

Фото: IDF

ЦАХАЛ заявив про ліквідацію командира військового крила ХАМАС

Дейф, який командував бригадами Ізз аль-Дін аль-Кассам упродовж більше ніж двох десятиліть, тривалий час був одним із найрозшукуваніших терористів, яких розшукував Ізраїль.

Внаслідок ізраїльського авіаудару на півдні Сектора Газа в липні було вбито командира військового крила ХАМАС Мухаммада Дейфа. Про це повідомляє The Times of Israel.

Зазначається, що останні розвіддані, отримані ЦАХАЛом за останні кілька годин, підтвердили його смерть.

За даними ізраїльських військових, удару було завдано 13 липня по комплексу, що належить Рафаа Саламеху, командиру бригади ХАМАС у Хан-Юнісі. Загибель Саламеха підтвердили військові наступного дня, але ЦАХАЛ спочатку не мав остаточної інформації про Дейфа.

Як заявили у ЦАХАЛ, розвіддані про присутність Дейфа в комплексі Саламеха були дуже точними, обидва вони перебували в будівлі, по якій було випущено кілька важких боєприпасів.

Ізраїльські винищувачі патрулювали територію комплексу протягом полудня, починаючи з перших ознак присутності Дейфа. На момент удару над територією постійно перебували два винищувачі. Як тільки інформацію про перебування Дейфа в таборі підтвердили, винищувачі отримали наказ завдати удару, який було виконано протягом кількох хвилин.

Як відомо, 58-річний Дейф, який командував бригадами Ізз аль-Дін аль-Кассам упродовж більше ніж двох десятиліть, тривалий час був одним із найрозшукуваніших терористів, яких розшукував Ізраїль. Він був організатором нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня, коли загинуло приблизно 1200 осіб і ще приблизно 251 було вивезено в Газу як заручників.

Нагадаємо, під час удару армії Ізраїлю по столиці Лівану Бейруту у вівторок, 29 липня, був ліквідований “верховний військовий командир” Хезболли Фуад Шукр.

Раніше армія Ізраїлю під час удару по південних районах Лівану ліквідувала одного з верховних командирів ісламського терористичного угруповання Хезболла Мохаммеда Насера.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × 4 =

Back to top button