Події

Головний пріоритет роботи органів прокуратури в умовах воєнного стану – заб…

Головний пріоритет роботи органів прокуратури в умовах воєнного стану – забезпечення розслідування злочинів, вчинених росією, та притягнення агресора до відповідальності

▫️Про це Генеральний прокурор Андрій Костін зазначив під час пресконференції.

???? Ми – перша країна, яка розслідує воєнні злочини вже під час повномасштабної агресії, що триває. Це безпрецедентний виклик для усієї системи правосуддя. Але ми вистояли в перші, найскладніші дні війни та продовжуємо стабільно виконувати свою роботу – координацію органів правопорядку, представництво інтересів держави в судах та, звісно, документування воєнних злочинів.

▫️З 24 лютого 2022 року зареєстровано понад 68 000 воєнних злочинів.

▫️Задокументовано 952 факти застосування заборонених засобів ведення війни. Серед них – касетні боєприпаси, міни, хімічні та запалювальні боєприпаси.

▫️Всі ці злочини призвели до загибелі 9 655 осіб, в тому числі 461 дитини. Поранення отримали 12 829 осіб, з яких 926 – діти.

???? Коли говоримо про ці цифри, ми маємо усвідомлювати, що реальна кількість набагато вища. Адже ми досі не маємо доступу до окупованих територій.

▫️Загалом зареєстровано понад 2600 воєнних злочинів проти дітей, серед яких загибель або поранення дітей, факти збройного нападу на установи та заклади для дітей, а також факти примусової депортації або викрадення.

▫️Наразі зафіксовано понад 16 000 примусово переміщених українських дітей. Але це лише ті, хто фігурує в кримінальних провадженнях. Повні цифри можуть бути кратно більшими.

ДЕТАЛІ

Video is too big

Back to top button