Події

‼️Голова Координаційного штабу Кирило Буданов та Президент Світового Конґр…

Forwarded From Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

‼️Голова Координаційного штабу Кирило Буданов та Президент Світового Конґресу Українців Павло Ґрод підписали Меморандум про співпрацю.

➡️Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими спільно зі Світовим Конґресом Українців (СКУ) працюватимуть разом заради підтримки військовополонених та їхніх родин. Підписаний Меморандум визначає умови партнерства задля захисту прав українських Захисників та Захисниць, які перебувають у ворожому полоні, а також їхніх родин.

Крім того документ декларує підтримку всіх інших українців, які постраждали внаслідок російської агресії.

У межах цієї співпраці запланована спільна діяльність Коордштабу та Конґресу, спрямована на захист постраждалих від російської агресії, передусім тих українців, яких ворог примусово утримує в ізоляції на своїй території.

☝️Основними напрямками взаємодії підписантів є:
– гуманітарна допомога, соціально-правовий захист, волонтерство;
– медична допомога, психологічна та фізична реабілітація;
– національна ідентичність, культура та просвіта;
– міжнародна адвокація, дипломатичний вплив на безпекові виклики.

Кирило Буданов висловив вдячність українській діаспорі за докладені зусилля, спрямовані на захист України у війні з Росією.

???? “Для нас важлива підтримка небайдужих українців у будь-якій країні світу, – зазначив голова Коордштабу. – Лише спільними зусиллями ми зможемо досягнути поставленої мети – визволити й повернути з російської неволі всіх наших громадян.”

Світовий Конґрес Українців є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. До світової мережі СКУ входять українські діаспорні організації з понад 80 країн світу.

Працюємо разом заради визволення з неволі всіх наших громадян!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three × two =

Back to top button