Події

Генпрокурор Андрій Костін: Сьогодні ми відзначаємо День Гідності та Свободи….

Генпрокурор Андрій Костін:

????Сьогодні ми відзначаємо День Гідності та Свободи.

????Цього дня майже 20 років тому українці об’єдналися аби відстояти свій вибір на користь цінностей вільного світу. Десять років тому — підтвердили його під час Революції Гідності.

????За ці роки гідність, свобода та хоробрість стали для нас не просто словами, а принципом дії. Саме хоробрість кожного та кожної, хто захищає країну, дає нам змогу жити гідно та вільно. І саме хоробрість українців у лютому 2022 року об’єднала весь вільний світ.

????Завдяки цій хоробрості наша держава впритул наблизилася до мети, за яку 10 років тому українці вийшли на Майдан — до повноцінного членства у ЄС. Як тоді, так і сьогодні, для нас це не просто політичний, економічний та безпековий союз. Це цивілізаційний вибір — жити за законом, демократичним шляхом обирати владу та визначати майбутнє країни, визнавати життя людини найвищою цінністю й поважати гідність кожного та кожної.

????Моя безмежна вдячність всім, хто боровся і бореться за цей вибір. І тим, хто віддав за нього найдорожче — своє життя.

????Забезпечити покарання за всі злочини проти українців, вчинені під час Революції Гідності — наш незмінний пріоритет. І за останній рік для цього зроблено багато.

????Цього року в ході розслідування вперше встановлено безпосередню причетність російських спецслужб до злочинів, які вчинялися під час протестів 2013-2014 років.

????Чому це важливо? Тому що, чим більше подібних фактів ми доведемо за законними процедурами, тим менше аргументів про «внутрішній конфлікт» чи «громадянську війну» залишиться в російської пропаганди. Адже це докази того, що саме держава-агресор десятиріччями намагається розколоти українське суспільство і підірвати основи державності.

????Робота триває. Прокурори профільного Департаменту забезпечують підтримання публічного обвинувачення у 139 судових справах стосовно 283 осіб.

????Працюємо далі — заради захисту життя та свободи українців. І заради наших європейських цінностей — демократії та верховенства права.

Back to top button