Події

⚡️ «Геноцид у суджі» та «розповідь пораненого бійця ЗСУ»: нові фейки ru-пропаганди…

⚡️ «Геноцид у суджі» та «розповідь пораненого бійця ЗСУ»: нові фейки ru-пропаганди про події на курщині
 
Центр протидії дезінформації продовжує моніторити російський інформаційний простір та виявляти нові фейки і маніпуляції про події в курській області, які поширює ворожа пропаганда. 
 
ЦПД зафіксував чергову хвилю дезінформаційних публікацій довкола таких тем:

◽️«Розстріли своїх». Намагаючись підірвати бойовий дух українців та дискредитувати ЗСУ, ворожа пропаганда розповідає, ніби українські командири у курській області розстрілюють своїх підлеглих у разі відмови виконувати наказ. 

◽️«Атака на пенсіонерів». Пропагандисти зробили сюжет про роботу бойових медиків на курщині, які розповідають про порятунок двох пенсіонерів після нібито атаки українського дрона по їхньому авто. Водночас у сюжеті чомусь показують не пенсіонерів, а надання допомоги пораненим російським військовим. 

◽️«Геноцид». Ворожа пропаганда продовжує розповідати про «воєнні злочини українців» у суджі на курщині, публікуючи чергові «свідчення очевидців». Герої таких відео розповідають про «українських нацистів, які розстрілюють усіх без розбору», що вони нібито прийшли у курську область «винищувати російський народ». Операція на курщині триває вже майже місяць, а росіяни досі не показали жодних доказів цих «звірств українців».

«Мародерство на курщині». Активно поширюється відео україномовного блогера, який розповідає про масове мародерство у курській області. Щоб надати ваги своїм словам, він заявляє, ніби читає повідомлення від військового, який отримав поранення на курському напрямку. Ця інформаційна операція спрямована першочергово на українців і має на меті викликати сумніви у діях нашого військового керівництва. У відео присутні наративи, які вже тривалий час активно просуваються ru-пропагандою на українську аудиторію, – про те, що курська операція є «договорняком», а бійцям ЗСУ потрібно не на курщині воювати, а на Донбасі.

#ЦПД_пояснює

???? Центр протидії дезінформації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nine − six =

Back to top button