Події

Допомагала ворогу збирати інформацію для наступальних дій на Покровському нап…

Допомагала ворогу збирати інформацію для наступальних дій на Покровському напрямку – викрито агентку фсб рф

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканці Старобешівського району повідомлено про підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, у серпні 2024 року жінка познайомилась у месенджері Telegram зі співробітником фсб рф. Під час спілкування вона погодилась збирати інформацію, яка б допомогла російській армії досягти успіхів в наступальних діях на Донеччині.

У 2023 році вона їздила на тимчасово окуповану територію області до свого сина та отримала там за незаконних підстав російський паспорт. Бажаючи у майбутньому проживати у «днр», жінка стала агенткою ворожої спецслужби.

Упродовж місяця підозрювана передавала дані щодо розташування підрозділів Сил оборони та засобів артилерійського ураження у м. Селидове. Крім того, в текстових повідомленнях вона зазначала місця дислокації особового складу й техніки наших захисників у навколишніх населених пунктах. Також за завданням куратора підтверджувала локації, про які він запитував.

У подальшому вона вирішила евакуюватись з небезпечного регіону, але при цьому продовжувала спілкуватись з вербувальником. Підозрювана відмічала на своєму шляху об’єкти, що також могли його зацікавити. Зокрема, жінка поширила інформацію про місця зосередження українських військових у м. Покровськ.

У жовтні 2024 року її викрито і затримано за місцем тимчасового проживання у м. Світловодську Кіровоградської області. Наразі її обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

12 − 5 =

Back to top button