Цікаве

Телескоп Хаббл зафіксував галактику, що наближається до Землі

Телескоп Хаббл зафіксував галактику, що наближається до Землі

Фото: esahubble.org
галактика NGC 4569

Космічний телескоп Хаббл зробив знімок галактики Messier 90, яка наближається до Чумацького Шляху і з часом може змінитися через втрату газу.

Космічний телескоп Хаббл зазнімкував галактику NGC 4569, відому також як Messier 90, яка поступово наближається до Землі. Про це повідомляє ESA.

Вона розташована в сузір’ї Діви на відстані 55 мільйонів світлових років від нашої планети. Знімок, зроблений Хабблом, дозволив отримати детальніше уявлення про структуру галактики: її пиловий диск, газове гало та яскраве ядро.

Червоні ділянки на зображенні позначають місця активного зореутворення у внутрішніх областях диска, тоді як блакитні вкраплення свідчать про присутність гарячих молодих зірок.

Європейське космічне агентство пояснює, що через тиск газу всередині скупчення галактик у сузір’ї Діви, Messier 90 втратила велику кількість газу, що заважає їй утворювати нові зірки. Згодом галактика еволюціонує в лінзоподібну і перестане бути активною спіральною галактикою.

Оскільки Messier 90 рухається в бік Чумацького Шляху, протягом наступних мільярдів років вчені зможуть спостерігати її еволюцію ще детальніше.

Раніше повідомлялося, що телескоп Хаббл зробив фото спіральної галактики NGC 4951, що розташована за 49 мільйонів світлових років від Землі.

Hubble показав спіральну галактику в сузір’ї Апуса

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × 4 =

Back to top button